Za početak ove sedmice jedna i više nego zanimljiva tema a tiče se jedne od legendi narodne muzike, a to je sigurno Dragana Mirković, koja je na muzičkoj sceni prisutna duže od 4 decenije. Sve je krenulo sredinom 80 ih godina prošloga vijeka, kada je napravila sjajan posao, i kada je sa junim vetrom, pokorila cijelu bivšu Jugoslaviju. 

90 ih je također radila dobar posao, a samo je nastavila gdje je stala sa albumom “Simpatija”. Punila je dvorane i diskoteke i dvorane, a onda se udala i preselila u Beč u Austriju, gdje je u roku od par godina osnovala DM Televiziju, koja je napravila pravi dr mar na području cijele istočne Evrope. Prva televizija koja je “provalila SMS poruke i muzičke elje, i tu je vejruje se zaradila jak opuno novaca. 

Kasnije se malo opustila, rodila je dvoje djece, i malo više se posvetila porodičnmom ivotu, privatnom biznisu i nekim drugim sporednim stvarima. U zadnjih par godina se posvetila i Instagramu, gdje konstantno postavlja storije luksuznog života, ali ipak oni koji se malo više razumiju u modu i stajling, kažu da joj baš i ne ide najbolje taj segment u životu. 

Ona vjeruje da što je skuplja opcija. da je to ljepše i bolje, pa je tako za novu godinu i Božić, kupila jelku preko 5 metara visoku, i na nju je stavila šta je stigla, pa je izgledalo poprilično kičasto. Sada najavljuje i jedan totalno drugačiji Vaskrs, kaže da joj je velika želja da ovaj puta malo tradiciju stavi po strani i da farba nojeba jaja, koja su itekako rijetka na ovim prostorima. Mešutim, ona je naručila 500 komada iz Australije, a kaže da je cijena jednog skoro 14 eura, ali neće žaliti, jer želi da ovaj vaskrs bude poseban.