Korona virus je definitivno i ove godine poprilično uznapredovala, a koliko je zapravo jaka pokazuje i podatak iz Indije, najmnogoljudnije zemlje na svijetu. Vrlo dobro se zna da je bila najveća misterija u prošloj godini, kako je moguće da u Indiji skoro nikako nema korona virusa, a sada na dnevnom nivou, kako svjetski mediji pišu umire čak 300.000 osoba, što je poražavajući podatak za ovu veliku zemlju. 

U Srbiji se polako u posljednjih mjesec dana cijela priča polako stišava, a sve je to uslovljeno sa velikim procentom ljudi koji su do sada primili spasonosnu vakcinu, bez obzira bila ona američka, ruska ili kineska. Doktorica Danica Grujičić je jako poznata doktorka iz Beograda, koja nikada nije bila član kriznoga štaba, ali je uvijek bila rado viđen gost srpskih medija. 

Jako je potkovana sa informacijama i ona je bila jedna od mlađih medicinskih sestara koja je u 70 im godinama prošloga vijeka bila u beogradskoj klinici gdje je izbila variola vera, tako da zna ponašanje jednog smrtonosnoga virusa, kao što je covid 19. Sada se oglasila i na svom Facebook nalogu i to na veliku nedjelju, kada je bio Vaskrs, te je poslala i više nego jasnu poruku. 

“Smrt i korona je pobeđena, radujte se Hristose Vaskrese”, napisala je ona, pozirajući na slici sa Vladikom Teodosijem iz manastira Gračanica. Sada se nameće pitanje, da li je ona preležala korona virus, ili je u pitanju bio gračanički Vladika.