Ovih dana glavna vijest u Srbiji jeste novi ciklus suđenja i svjedočenja u slučaju ubistva Jelene Marjanović. Strašan zločin koji se desio nedaleko od Borče,  2 aprila a koji je šokirao cijelu Srbiju, jednostavno je pogodio ne samo ovu zemlju nego i cijeli Balkan. Sve je puno zanimljivije, jer je sve obavijeno velom tajne i misterije, a pravosuđe u Srbiji još uvijek tapka u mjestu p opitanju ovog surovog ubistva. 

Kao što je i logično odmah je njen suprug bio glavni osumnjičeni za ubistvo, jer je on posljednji uputio poziv prema njoj tog kobnog poslijepodneva, i to samo par minuta prije nego što se izgubio signal od telefona Jelene marjanović. Čak je i njena svekrva jedna od osumnjičenih jer je tri puta do sada odbijala da uradi poligraf. 

Međutim, prema posljednjim informacijama uhapšena je NN osoba koja je glavna osumnjičena za ubistvo mlade srpske pjevačice, privedena je u policiju a radi se o teškom psihijatrijskom slučaju. “U pitanju je osoba koja pati od najtežeg oblika poremećaja ličnosti, i on je potpuno nesvjestan kakav je zapravo zločin u stvari i počinio.” izjavio je jako blizak izvor same istrage. 

 

Do sada je saslušano najmanje 300 osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom, mlade srpske pjevačice. Koliko je van svoje svijesti, pokazuje i podatak da je na svom profilu otvoreno govorio o ubistvu ove pjevačice. Ono što je najgore u cijeloj priči je to, da on po svemu sudeči ne može završiti u zatvoru, nego u psihijatrijskoj ustanovi, jer nije sposoban služiti zatvorsku kaznu.