Bil Gejts je svakako jedna od najkontroverznijih ličnosti u cijelom svijetu. Milijarder-ekscentrik koji uvijek nastoji da bude u žiži interesovanja, i da svojim nekim izjavama jednostavno šokira cijeli svijet. Podsjećamo, on je svoje bogatstvo zgrnuo još 80 ih godina prošloga vijeka na softverima za računare, a kasnije je izmislio i virus, da bi jako brzo cijelom svijetu ponudio lijek za to, koji se zove anti virus. 

Jako brzo je sa tim sistemom zaradio prvu milijardu, a sve ostalo poslije toga je svakako istorija koju jako dobro znamo. Njemu je definitivno bilo dosadno da radi samo sa računarima, pa je onda sa suprugom osnovao par fondacija koje su bile dobrotvornog karaktera, i koje su se prvenstveno brinule za siromašne u cijelom svijetu.

Kada je krenula pandemija korona virusa, on je prvi počeo sa pričama kako se odmah treba napraviti konkretna vakcina, koja će pomoći cijelom svijetu da preboli ovu jako opasnu stvar. Odmah je imao par kontradiktornih izjava, kada je rekao da će se prvo vakcinisati bogati, pa tek onda i siromašni. Da nije pogriješio govori i podatak da je trenutno od 200 miliona vakcinisanih, tek 10 zemalja koje su uglavnom bogate, pišu svoje prve vakcinisane pacijente. 

Sada se opet oglasio jer je prije par dana primio svoju prvu vakcinu, i kako je izjavio za američke medije, osjeća se jako dobro. On je alaudirao na svjetske moćnike da se malo potrude i oko siromašnih zemlja, jer kada bi i oni počeli sa vakcinacijom na vrijeme, kraj pandemije bi mogli da očekujemo 2022 godine. Vaša mišljenja o ovoj temi?