Doktor i epidemiolog Predrag Kon je, gostujući u emisiji u 150 minuta, skinuo je masku zato što je voditelj vakcinisan pa je onda istakao da se aktivnost virusa smanjuje.

– Ali ono što mora da zabrinjava je Velika Britanija. Ako je kod kineksog soja bilo da jedan zarazi 3, kod ovog indijskog je da zarazi pet do šest – kaže Kon.

Dodaje da vakcine štite i od indijskog soja, a na pitanje da li je moguće da se dobiju simptomi virusa i pored vakcinacije on odgovara sljedeće:

– Mi kad posmatramo posljednju sedmicu, tu imate sve one koji su kao sumnju na kovid poslati da se ispitaju i samo kod jedan posto je nađen. To je veoma značajno.

Doktor ističe da imamo spuštenu aktivnost virusa i da je ovo posljedica vakcinacije.

– Kad bi sebe natjerali da kolektivni imunitet podignemo na 70 posto onda bi mogli da kažemo doviđenja, bez obzira šta se dešava tamo u svijetu – objašnjava.

Kako on navodi, ukoliko dostignemo ovaj imunitet nećemo više imati ovu bolest kao zabinjavajuću, ali ipak previše je rano za zaključivanje.

– Svima koji nisu vakcinisani savjetujem da ne idu na dešavanje – naglašava on.

Kaže da korona virus može da izazove probleme sa sterilitetom, a ne vakcina.

– Priča o tome da vakcina može da utiče na rađanje postoji od kad postoji i sama vakcina. Na Kosovu među Albancima se prošili glasina da sa vakcinom protiv dječije paralize želi da se smanji njihov broj, pa se onda desila i epidemija dječije paralize – objasnio je Kon.