Na estradnoj folk sceni Nino Rešić se pojavio u početku devedesetih godina i odmah je privukao pažnju djevojaka i žena svojim izgledom ali i glasom. Na drugom albumu koji je snimio nalazi se i njegov najveći hit Što mi noći nemaju svanuća, koji ga je lansirao na sam vrh popularnosti. Nakon toga je njegova karijera krenula strelovito uzlaznom putanjom a hitovi su se nizali jedan za drugim.

Međutim njegova slava nije bila dugog vijeka i nakon desetak godina je pao u zaborav a o njemu se u medijima pisalo samo zbog njegovog privatnog života koji je bio jako turbulentan i koji su obilježili problemi sa alkoholom. Iako je i u vrijeme kada je bio na vrhuncu slave bio miran i povučen mediji su od njega napravili skandal majstora.

Rođen je kao Amir ali je prešao na pravoslavlje i uzeo ime Nikola dok se na estadi služio nadimkom Nino. Ženio se tri puta i dobio je tri kćerke i to svaku sa različtim ženama. Prvu kćerku Amelu je dobio kada je imao samo 19 godina i kako je poslije rekao mnogo je volio njenu majku Sajdu koja mu je pomogla da postane pjevač ali su bili previše mladi i različiti da bi njihova veza opstala.

Veliku prašinu je podigla u medijima njegova veza sa bivšom ženom pjevača Šerifa Konjevića, Jasnom i pisalo se da mu je Nino preoteo suprugu iako je Nino više puta rekao kako su se on i Jasna počeli zabavljati nekoliko mjeseci nakon njihovog razvoda. Ostatak teksta pročitajte ovdje.