Danas za Vas vodimo računa o zdravlju , te Vam ističemo koju bi to namirnucu trebali da zaobilazite , ako se lečite od nekih bolesti koje ćemo da navedemo u nastavku. Malo je onih koji mogu da izjave da je paradajz jedna od namirnica koju ne vole. Iako ga svi smatraju bezbednim paradajz ustvari ima neka neželjena dejstva. Ukoliko osetite neke od sledećih simtoma trebali bi da ga ne konzumirate.

Paradajz sam po sebi iako nekad sladak ustvari spada u veoma kisele namirnice i može da izazove gorušicu kod ljudi koji pare od gastritisa. Stručnjaci ističu čak i iako ste zdravi , a konzumirate previše ovu namirnicu možete da imate neke od ovih simptoma. U ishrani također na veliko čudo može da izazove i bol u zglobovima. Razlog je alkaloid koji gradi kalcijum u tkivima , a paradajz ga sadrži u velikim merama. Znači previše kalcijuma može da izazove upalu, bol ili otok u zglobovima.

Ističe se da je također veliki broj alergijskih reakcija izazvan upravo konzumacijom paradajza ili paradajz soka, a većinom se javlja u obliku osipa ili otoka na jeziku , uz još par simptoma. A ako ipak patite od sindroma nervoznih creva paradajz može da izazove dijareju , gasove , nadutost itd. Naime , hrana koja sadrži puno kiseline iritira bešiku , tako da ako patite od urinarne infekcije ili nekih sličnih problema najbolje je da izbegavate kiselu hranu. Hukanjem paradajza nećete pomoći u ovom slučaju , a sos i kečap su još gori izbori jer sadrže i ostale veštačke koncentrate. Ostatak teksta pročitajte ovde.