U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se čoveka kojeg i posle toliko godina od njegove smrti često spomenemo . Naime , reč je od predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu , koji je obeležio celu Jugoslovensku politiku za života posle. Često ga se setimo i spomenemo , te je jasno da je život na našim prostorima dosta bbolji i kvalitetniji bio dok je on bio živ.

Naime , posle su ga nazvali i diktatorom , ali on je napravio takav sistem da se po završetku školovanja odma dobija posao. Svi su se nalazili na listi radnika u preduzeću , te se također dobijao stan od preduzeća, što nam je danas nepojmljivo. Tkođer , 13 plata jje bila obaezna , firma je posedovala uzajamnu kasu , a stndari su bili toliko veliki da se nije uopšte zaduživalo , išlo se redovno na odmore , te su ljudi znatno bili srećniji nego što su danas. U knjizi “Jovanka Broz: Život i tajne Titove udovice” , možete pronaći jako puno korisnih informacija i neotkrivenih detalja o braku Tite i Jovanke Broz. A aprilu 1952 fodine njih dvoje su se i venčali.

Naime , Jovanka je u to vreme bila jako zgodno , te su mnogi komentarisali da se oblači poprilično oskudno. Što su je više prozivali , ona je se više oskudnije oblačila, a također je nosila i nakit koji je se navodno protivio politici jednog komunističkog vladara. Citat iz knjige je sve objasnio : ”Tito je za Jovanku bio partijsko i ratno božanstvo kome su svi bili dužni sve da žrtvuju. Ali, ona je bila žena koja je spoznavala Tita i kao muškarca i zaljubljivala se sve predanije u njega…”