Priča poznate Ruskinje Alekse Katrine Popove je u najmanju ruku potresna, a kako su pisali mnogi svjetski mediji, ona je odgovorna za više od 300 ubistava i to u periodu između 1879. i 1909. godine. Ruskinja Aleksa Katarina Popova bila je veoma nesretna u braku, te ju je na neki način njen brak potaknuo da napravi neke zastrašujuće stvari, a njen je cilj bio da zaštiti žene koje su bile suočene za raznim vrstama maltretiranja, zlostavljanja, prevara od strane svojih muževa i partnera, kao što je bilo i njeno iskustvo.

Veliki dio života madam Popov je obavijen velom misterije i tajni, a svjetski je postala poznata po svome nadimku. Pretpostavlja se da je živjela u Samari sredinom 1800-ih, navodno je Madame Popova bila duboko uznemirena stradanjem udanih žena koje su bile izložene zarobljeništvu i brutalnosti od strane svojih grubih muževa.

Na početku ona je sve to radila veoma polako, jer je bila veoma oprezna, te su joj cilj bile nesretne supruge kojima je obećavala da će ih za skromnu naknadu “osloboditi nesreće i njihovih muževa”. Činila je usluge samo u slučaju zlostavljanja i prevara, ali i kada je suprugama bilo dosta njihovih muževa. Ona je znala i da se po nekoliko godina upoznaje sa svojim žrtvama prije nego li bi ih likvidirala za arsenom u piću ili u hrani. Ipak, jedna njena klijentica koja nije mogla da živi sa krivicom je počela da šalje pisma policiji, te je u njima opisala i svoj dogovor sa Popovom

Pošto nije bilo nikakve reakcije od strane policije, klijentica je osobno posjetila postaju, što je rezultiralo brzim uhićenjem Popove. Situacija se brzo razvijala, pa je bila potrebna policijska pratnja na saslušanju, a tijekom suđenja. Popova je na kraju priznala svoju umiješanost u smrti muškaraca koji su svoje partnerice tretirali kao robove.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here