Film mkoji je i prije samog starta prikazivanja izazvao jako veliku pažnju u regiji”Dara iz Jasenovca” je napokon prikazan u petak navečer na RTS-u, kojeg je u premijeri gledao nevjoravatan broj ljudi. Naime, kako je u subotu ujutro izvjestio RTS, premijeru filma je gledalo rekordnih 3 miliona gledalaca. 

Podsjećamo film prati dešavanja jedne male djevojčice Dare, koja je bila žrtva tadašnje NDH u 2 svjetskom ratu, i film prati stradanje nje i njene porodice, kao i mnogih drugih nedužnih ljudi u tom periodu u strašnim logorima, a jasenovac je svakako bio poseban po tome pitanju. Oglasila se u subotu i hrvatska strana koja je pazite sad ovo, imala zamjerke na b oju uniforme kod vojnika, kao i akcent sa kojim su pričali hrvatski vojnici. 

Mnogo se poznatih osoba javilo odmah nakon premijere filma, i dalo svoje ocjene i mišljenja povodom ovog i više nego potresnog filma. Jelena Karleuša je svakako neko ko uvijek mora biti u trendu i ko uvijek mora dati svoje mišljenje o nekoj aktuelnoj temi, pa tako se i oglasila istu večer kada je i prikazan ovaj film u Srbiji. 

Ona je rekla da je film više nego odličan, ali da nije prikazao ni deseti dio patnje koju su proživljavali ljudi, nedužne žene i djeca u ovom logoru. Kako je navela, ako nekome ništa nije jasno, imate internet, imate You Tube, a na kraju krajeva imate i google, i dovoljno je samo da ukucate jasenovac, pa da vidite šta se tu sve radilo. Da li ste vi pogledali film “Dara iz Jasenovca”?