Sigurno ste svjesni da je kultura koja je krasila Jugoslaviju bila vanserijska i da smo imali nevjerovatne filmove, predstave, umjetnine, muziku i slično. Bilo da se radi o striktno umjetničkim poduhvatima ili zabavnoj muzici za široke mase, imali smo dosta talentovanih ljudi u muzičkoj industriji a neki od njih su bili i dobri poznavaoci biznisa.

Najbolji primjer toga je gitarista, tekstopisac i kompozitor Goran Bregović kojega svi najbolje znaju kao vođu najvećeg jugoslavenskog benda svih vremena a to je naravno Bijelo Dugme. Bregović je oduvijek bio kontroverzan jer je stalno mijenjao zvuk i imidž benda da ostane u skladu s vremenom, a danas se svijetu prodaje kao vrsni kompozitor i autor.

Bregovića prate mnoge glasine i vidi se da je još uvijek lukav kada je u pitanju zarada od muzike i da dobro zarađuje zabavljajući pretenciozne ljubitelje “autorske muzike” koja nije sa Zapada, ali njegov privatni život nije baš više fokus medija jer to dobro skriva od drugih. Naime, Bregović je više od tri decenije u braku sa suprugom Dženanom i ima tri kćerke s njom. Ova porodica je mnogo bliska i svoj privatni život čuvaju za sebe pa niko nije znao kako izgleda ta famozna Dženana za koju je Bregović kazao da je prenijela svoju ljepotu na njihove tri kćeri.

Konačno imate priliku da je vidite na rijetkoj slici a ona je za sebe izjavila da nije ljepotica nego starica, a vi sami procjenite da li se slažete s njom ili s Bregovićem kada je u pitanju njen fizički izgled.