U današnje vrijeme domaće estradne zvijezde zarađuju puno više nego što su uzimali oni iz davnih 80 i 90 ih godina prošloga vijeka. Međutim, na to sve, i troškovi su puno veći. Jedna pjesma je od 20 do 30 hiljada eura, o spotovima koji koštaju po nekoliko stotina hiljada eura, ne bi trošili riječi. Međutim, i pored toga,sa pojavom korona virusa, mnogi se žale na besparicu. 

Tako oni najveći poput Dare Bubamare, cece Ražnatović i drugih danas kukaju kak onemaju da plate ni struju, jer je posao stao ima sada već i godina dana. Međutim, nameće se pitanje šta je sa silnih cifri koje su zarađivali u doba kada je posao cvao? Oni stariji pjevači poput Miroslava Ilića se ne žale, jer kako kažu, dovoljno su zaradili u karijeri, tako da do kraja života mogu da žive jako solidno. 

Rijetki su takvi na sceni, a ovi novokomponovani uglavno su svoje novce ulagali u pogrešne investicije. Kao što smo i rekli, ovi iskusniji su na vrijeme, itekako lijepo ulagali svoja sredstva, a jedna od njih koja je također napravila odličan posao jeste i Vera Matović, koja u centru Beograda ima prekrasnu vilu, u koju je uložila skoro 3 miliona eura do sada. 

Ona se nalazi na Dedinju, a pripadala je velikom Josipu Brozu Titu. Ona je ove pare skupila, tako što je prodala kolekciju svojih skupocjenih slika, koje je više bilo strah držati u kući, bojeći se da ih neko ne ukrade. Da li ste znali za ovaj podatak?