Danas ćemo da se dotaknemo jedne zanimljive teme, a sigurni smo da će da se ona svidi raznim ljudima koji se brinu za troškove u svome domaćinstvu. Svima nama je jasno da su razne stvari poskupjele u zadnjem periodu, pa tako se može krenuti od osnovnih životnih namirnica, pa sve do ostalih segmenata života.

Računi i mjesečni troškovi ljudima rastu, ali plate ostaju iste, pa je to sve teško za podnijeti mnogim ljudima na njihov budžet. Račune za električnu energiju moramo plaćati na vrijeme i tako oko toga nema rasprave, a može se reći da možemo bez mnogih stvari u današnje vrijeme, ali ipak bez struje nikako ne bi mogli živjeti normalno.

Danas smo za vas odlučili otkriti par trikova kako vi možete uštedjeti na računima za električnu energiju, a u svemu tome možemo krenuti od bojlera. Kada dođe hladnije vrijeme, onda smo sigurni da se svi manje tuširanju, a tako je jedna Britanka podijelila trik sa bojlerom koji je njoj donio uštedu od 100 funti.

Tako je njen termostat bio podešen da grije vodu na 80 stepeni, ali ipak ako ga budete podesili na 50 ili 60 stepeni, onda možete i da uštedite na računima za struju.

Ipak, ako vi nemate kombinovanog bojlera, onda bojler zagrijte preko noći kada bude jeftina struja, a tako se preko dana potrudite da vam bojler bude isključen. Isto bi bilo dobro da s vremena na vrijeme zovnete majstora kako bi vam očistio grijače i zbog tih trikova biste bili u mogućnosti da znatno napravite uštedu.