Simpatična i prekrasna Lejla Zvizdić koja je glumila u ulozi Merime osvojila srca publike svojom spontanošću, glumačkom inteligencijom i talentom u najgledanijoj poslijeratnoj seriji “Viza za budućnost”.

Lejla kaže kako je završila Ekonomski fakultet i trenutno živi i radi u Sarajevu. “Viza za budućnost” je obilježila njeno djetinjstvo i to je bio jedan od najljepših perioda njenog života te ga se i dan-danas rado sjeća.
Lejla se prisjetila i susreta s jednom od najvećih diva bh. glumačke scene, čija je smrt veoma pogodila.

Ističe kako je smrt pokojne Nade Đurevske, koja je igrala lik Mubere, njene nene u seriji, veoma teško podnijela, jer je ona zaista bila jedna predivna žena i, kada god bi se srele u gradu, ona bi je onako, od srca zagrlila.

Također je dodala kako je bila čast glumiti s toliko velikana iz cijele bivše Jugoslavije i smatra da većina diplomiranih glumaca nikada neće imati čast biti na jednom mjestu okružena s toliko kvalitetnih ljudi iz svijeta glume i zbog toga se osjeća veoma sretno, jer je ona imala takvu priliku.

Nije završila akademiju, život je nastavila u drugom smjeru, ali uvijek će se rado sjećati tog perioda iz njenog ranog djetinjstva.