Došli su na red topli dani, i vreme kada se opasno razmišlja o godišnjim odmorima. Za razliku od prošle godine kada je korona virus apsolutno sve pokvaarila, i kada se stvarno nigde nije moglo otići, a tek je početkom septembra Crns Gora ozvorila svoje granice. Ove godine je već puno bolje, jer je sam korona virus poprilično popustio, tako da se već rade rani bukinzi za godišnje odmore. 

Hrvatska je preskupa, neum u Bosni i Hercegovini je prošle godine bukvalno počistio celu konkurenciju, jer kod njih uopšte nije bio potreban CPR test. Zato se tražio krevet više, jer je bukvalno sve bilo zauzzeto. Kako su tada vlasnici poslovnih objekata govorili, da su napravili hotel na hotelu, opet bi bilo sve puno. Međutim, šta je sa omiljenim letovalištem kod Srba? Mi upravo danas govorimo u nastavku članka o tom mestu.

Verovali ili ne, opet je u pitanju Neum, a baš kao što smo rekli tako je od prošle godine. Zašto menjati nešto što je dobro? U ovo bosansko letovalište krenulo je jako puno Srba, a iskustva su bila podeljena. dok su jedni bili prezadovoljni plažom i smeštajem, bilo je i onih onih koji su se žalili na prljavštinu, krcate plaže gde bukvalno nije bilo mesta ni torbu da stavite a kamoli peškir.

Sada su cene logično i malo skočile. Plaže su krcate, a da biste bili na ležaljci potrebno je da izdvojite oko 350 dinara, a isto toliko košta i da iznajmite suncobran. Smeštaj za četvoročlanu porodicu za sedam dana minimalno iznosi 42.000 dinara, što je 350 evra. Hrana i piće koštaju više nego prihvatljive, sa obzirom na uobičajene cene na letovalištu, pa tako je kafa 120 dinara, dok su sokovi i pivo između 150 i 300 dinara.