U nastavku današnjeg članka tema o kojoj ćemo pisati se tiče zdravlja , a koja će vas zanimati. Verovatno ste svesni da oduvek treba da slušate svoje telo , te da znakove koje vam ono šalje ne treba da zanemarujete , jer su ponekad uu pitanju neki ozbiljni simptomi koji iziskuju posetu lečniku. Ponekad je reč i o onim bezazlenim , ali je ipak bolje biti siguran .

Kao što ste mogli da zaključite po naslovu danas vam pišemo o simptomima koji se vežu za jednu od najgorih bolesti. Naime , kada je reč o kan ceru jednjaka , to je jedan od najgorih oblika malignih bolesti , te ga je iznimno teško otkriti dok je još u ranoj fazi. Naime , specijalisti zdravstvene službe Engleske ipak su uspjeli da ustanove koja su to četiri znaka ove itekako opasne bolesti, a na koje ljekari do sada i nisu obraćali nešto puno pažnje, a ljekari su na ovu temu rekli sljedeće:

“Postoji mnogo mogućih simptoma raka jednjaka, ali je veoma teško da se otkriju”. Naime , kako saznajemo statistika je pokazala da se najveći broj malignih tu mora pojavljuje kod osoba koje su starije od 60 godina . Navedeno je i da četiri značajna probavna simtoma mogu da šaju signale da se radi o ovoj bolsti. Prvi znak početka tu mora je disfagija ili otežano gutanje, a pored toga, treba obratiti pažnju na osjećaj mučnine, podrigivanja i gorušicu. Ljekari ističu i to da ova vrsta maligniteta može da se manifestuje veoma nespecifičnim simptomima, među kojima su začepljene uši i bol u grlu.