Sigurni smo da vam se sigurno puno puta desilo da kada ujutru ustanete i možda se niste još razbudili da stavite vodu u džezvu za kafu pa onda zaboravite na nju.

Ne desi samo da nam voda za kafu provri kada smo poslani i kada jedva čekamo da nas razbudi nego se i često to zna da desi kada se zapričamo sa našim gostima ili prijateljima pa tako malo priče kada bude i vi dok trepnete ta voda u džezvi se duplo ili troduplo smanjila.

Veoma često poslije toga mi samo dodamo ključalu vodu pa onda zakuhamo kafu, ali ipak za taj postupak trebate zaboraviti i nipošto to ne trebate raditi.

Kako su to stručnjaci naglasili, ta navika nije nikako dobra za naše zdravlje i zbog toga bi trebali da gledate da je promijenite i prema mišljenju od stručnjaka se sa duplim kuhanjem vode povećava arsen, flour i nitriti pa isto tako i zdravi minerali postaju štetni.

Istraživanja su i sama pokazala kako takva voda može da bude toksična zbog toga što u sebi ona sadrži veliku količinu arsena i onda može da se desi trovanje. Osim toga se mogu javiti i neki manji problemi ali koje ne treba naravno zanemariti kao što su problemi sa varenjem.

Taj problem i sami možete da veoma lako riješite, a to ćete samo da uradite na način da džezvu napunite novom svježom vodom koju ćete ponovo zagrijati, ali ovoga puta trebate biti više pažljivi i biti strpljivi jer je u pitanju vaše zdravlje.