Trenutno najpoznatiji glumaki par u Srbiji su Petar Benčina i Tamara Dragičević koji su se upravo vratili sa američke premijere filma Toma koji je u vrlo kratkom roku postao najgledaniji film u regiji, a u kojem oboje imaju zapažene uloge. Njih dvoje su se jučer pojavili na premijeri predstave Zagreb – Beograd via Sarajevo i svojom pojavom su privukli pažnju svih prisutnih.

Pored toga što nisu skidali osmjehe sa lica njih dvoje su bili i savršeno stilski usklađeni. Dok je Petar odlučio da obuče jednostavnu i elegantnu crnu kombinaciiju Tamara se pojavila kao pravo osvježenje u ove sumorne jesenske dane noseći pastelne boje. Njihova ljubavna priča je nešto što bi svako želio da se i njemu desi a iako su već dugo zajedno i u braku su godinama njihova ljubav je čini se, sve veća i jača.

Njih dvoje su i ponosni roditelji dvoje djece a kako često ističu sretni su i zbog toga što rade posao koji vole dok popularnost smatraju samo posljedicom uloga koje ostvaruju. Petar kaže da mu bude neugodno kada ga paparaci slikaju na ulici i da se osjeća kao srndać u lovištu ali da to nije toliko često kao na primjer na zapadu pa može s tim da se nosi.

Njihova ljubavna priča je počela 2011. godine kada se Tamara zaljubila u svog kolegu koji je od nje stariji pet godina i tako razočarala muki dio svojih fanova. Tamara je samo jednom ispričala kako je jedna duga šetnja na koju su otišli nakon kastinga i to po vrelini i na temperaturi iznad 40 stepeni Celzijusa bila dovoljna da oboje shvate da između njih postoji sila koju ne mogu da ignorišu. Vjenčali su se 2016. godine i imaju kćerku Stašu i sina Lazara.