Jovana Joksimović je svakako jedna od najpoznatijih voditeljki sa ovih prostora i ona se jednostavno ne može mjeriti sa ostalim kolegicama, jer je u ovome poslu jednostavno preko 20 godina. Koliko god bila bahata opna jednostavno ima pkriće za to, jer je voditeljski posao ispraksala na jako puno televizija, i pored svojih mladih godina može se reći da je pravi morski vuk u ovome poslu. 

Podsjećamo u ljeto 2020 godine izbio je veliki skndal kada su ona i njen kolega Srđan Predojević dobili otkaz na prva TV. Jednostavno su počeli tražiti druge poslove, a radili su uporedo na prva TV. Kada su to doznali oni su automatski poslali na hlađenje ovaj voditeljski par koji je dobio otkaz, i onda je cijela sapunica se odvijala puna 2 mjeseca povodom cijelog ovog slučaja. 

Krenuli su se ponovo vratiti u svoju matičnu kuću RTS, ali su podsjećamo radnici napravili anketu, u kojoj su se svi kolektivno složili, da ih ne žele više kao svoje radne kolege. Na kraju se sve okončalo tako što je Jovana Joksimović dobila posao kod svoga supruga Željka Joksimovića na K1 televiziji, gdje sa jako velikim uspjehom vodi jutarnji program “Uranak”. 

Boris Miličević i Aleksandar Šešlj su bili njeni gosti prije par dana, a znamo vrlo dobro da obojica dolaze iz jedne te iste stranke SPS. Međutim, kada se Jovana u jednom trenutku dotakla teme homoseksualizma, nastao je sukob između njih dvojice, a onda je Šešelj definitivno poludi, nazvao ga seljačinom, kojem neće dozvoliti da ga tako vrijeđa u 21 vijeku. Pogledajte i sami, kao je to izgledalo.