Za region koji je toliko siromašan i kritičan kad je u pitanju uređenost država, poprilično dosta sredstava ide u ruke medijskim ličnostima i estradnim zvijezdama koje se ne trude da nam daju neku vrijednu umjetnost nego samo hitove mjeseca ili skandale kojih nikako da se zasitimo.

Bilo da pratite naše medije ili ne, sigurno ste čuli za kontroverznu voditeljicu Jovanu Jeremić koja je trenutno najpopularnija na našim prostorima. Cijeli naš region je upućen u postojanje ove žene koja je totalno preuzela format jutarnjih emisija i radi sve što je šokantno kako bi ostala što relevantnija i dobro joj ide.

Njene izjave su bez dlake na jeziku kao i kod Jelene Karleuše, a i ona voli da pokazuje svoje tijelo. Ona brani svoje provokativne fotografije i odjevne kombinacije tako što se poziva na svoje obrazovanje i uspjeh i rekla je da ako želi gola hodati, stekla je to pravo. Ono što je nedavno šokiralo mnoge gledatelje i fanove Jovane Jeremić je i to što je prešla sa Happy televizije na masovno popularnu Pink televiziju koja je možda i najgledanija na regionu i sada tu vodi jutarnji program, tako da njene provokativne slike i odjevne kombinacije nisu jedina tema. Najnovija kombinacija joj je usko jednodijelno odijelo u kojem, mnogi kažu, izgleda kao zeleni Power ranger.

Vrlo je lako vidjeti zašto se Jovana tako lako proslavila i zašto se i dalje trudi biti provokativna i kontroverzna kako vi narod obraćao pažnju na nju, a čini se da takve stvari neće prestati sve dok se ona bavi ovim poslom jer zna koliko gledanosti i profita to donosi njoj i njenoj televiziji.