U nastavku današnjeg članka govorit ćemo o zmijama , kojihh sada u ovo vreme ima jako puno . Naime , poznato je da postoje razne vrste , te dosta njih nije otrovno , ali svakako da nam ulivaju strah u kosti kakave god bile. Za one koji ne znaju zmije vole sunce , pa je sada idealan period kada one izlaze da se sunčaju , pa možemo često da naletimo na njih.

Stručnjaci upućuju pažnju da je sada i njihovo vreme parenja , te da obratimo pažnjju kada nailazimo na skupino , te kako ćemo se ponašati u prisustvu. Važno je napomenuti da se odreknete slaganja stvari , jer je to idelno mesto da se ugnezde u vašem dvorištu. Priča koju vam prenosimo u nastavku nam dolazi iz Teksasa , a šokirala je sve koji su je čuli. Naime , radi se o tome da je muškarac morao da primi čak 26 doza protiv otrova , jer ga je ugizla odrezana glava zvečarke koju je ubio, prenosi BBC. Dakle , situacija je protekla na sledeći način.

Njegova supruga Dženifer je ispričala kako je njen suprug raio u vrtu , te ugledao zmiju dugu više od emtar , pa joj je otkinuo glavu. Kada je krenuo da pokupi zmijine ostatke kako bi ih uklonio, glava ga je ugrizla. Zmijski refleks ugriza je moguć čak nekoliko sati nakon što zmija umre. Ona je istakala da je njen muž odma počeo da ima napade , a ubrzo je prebačen iz svog doma u bolnicu , gde je momentalno tretiran protiv otrovom. Kako saznajemo , nedelju dana nakon , muškarac je u stabilnom stanju, sa oslabljenom funkcijom bubrega. Lesli Bojer, doktorka na “VIPER institutu” Univerziteta Arizona, upozorila je na pokušaje ubijanja zmija.