Brak od Melanije i Donalda Trampa je svakako jedan od najkontroverznijih na cijelom svijetu, a sklopljen je kada Tramp nije ni blizu pomišljao na predsjedničku poziciju u Americi. On je i prije toga bio jako uspješan biznismen, a u klub milionera je ušao sa samo 21 godinom. Danas je milijarder, a njegov biznis prehranjuje preko 200.000 amerikanaca koji rade za njega. 

Melanija Tramp, kao što znate prije nego ga je uopšte upoznala, bila je foto model, a kao jako mlada je otišla u Italiju, gdje je dobijala jako dobre ugovore, tako da je već sa 19 godina zaradila i više nego solidne novce u svom životu. nije mogla da prođe ispod radara tadašnjih bogataša, kojima je Milan bio odlična destinacija za odmor. 

Tako su se i njih dvoje upoznali, i iako joj je mogao biti otac, ona je pristala na pakt sa đavolom. Za 3 mjeseca ju je oženio, a danas imaju i sina koji će nakon razvoda svakako da pripadne Melaniji Tramp. Vjerovali ili ne, njihov brak koji je sklopljen 2005 godine, bio je jedan od skupljih u to vrijeme, a on je za cijelu ceremoniju iskećirao skoro 1 milion dolara. 

12 karatni smaragdni prsten joj je kupio, a Melanija je odbila da TV kuće prenose njihovo vjenčanje, a to je Donaldu bilo treće po redu. Vjenčali su se na Floridi. Diorova vjenčanica je plaćena preko 150.000 dolara.