Pobjeda tenisera Novaka Đokovića na finalu Vimbldonu je prava krune njegove dosadašnje karijere.

Ovom meču su prisustvovale brojne slavne ličnosti kao i članovi britanske kraljevske porodice.

“Žao mi je što moja porodica zbog pravila na turniru koja sada važe za igrače nije mogla da prisustvuje, ali sam im neizmjerno zahvalan”, rekao je Novak. Jelena je, naime, bila pravi “vjetar u leđa” na turniru Rolan Garos i bodrila je Novaka kao nikada prije.

Ali, u sjenci priprema za njegovo veliko finale skoro da je u potpunosti ostala godišnjica braka koju su Jelena i Novak ovog puta proslavili tek na društvenoj mreži Instagram, a pravo slavlje će sigurno tek uslijediti.

“Sretna nam godišnjica braka jubičak moj. Hvala ti ogromnoj ljubavi i podršci koju pružaš našoj maloj porodici. Prije sedam godina na Svetom Stefanu (zajedno sa malim Stefanom u stomaku) smo započeli naše porodično putovanje koje nema kraja. Volim te”, poručio joj je Novak uz sliku poljupca.

Dakle, da podsjetimo Novak Đoković je u finalu Vimbldona savladao Matea Beretinija rezultatom 3:1 u setovima.

Na ovaj način je Nole još jednom ispisao stranice historije i uzeo svoj dvadeseti gren slem u karijeri. Na ovaj način se izjednačio sa Federerom i Nadalom.

On se odmah oglasio i na društvenim mrežama tako što je na svojoj Facebook stranici izbacio par slika sa finala i postavio čak šest srca uz fotografije. Mnogo ljubavi je još jednom poslao cijelom svijetu.