Ubistvo Jelen Marjanović je prije neki dan ušlo u petu godinu opd kako se desilo, a nije se pomaklo sa mrtve tačke po pitanju toga ko je zapravo kriv za ubistvo sirote Jelene marjanović. POdsjećamo, sve se desilo kobnog 2 aprila 2106 godine kada je na nasipu nadomak Crvenke pronađeno beživotno tijelo, popularne srpske pjevačice. 

Prvi optuženi za njenu smrt je njen suprug Zoran Marjanović, koji se na više načina povezuje sa njenom smrću. dosta je dokaza koji ukazuju na to da je on zapravo smaknuo svoju suprugu, ali do sada ništa 100% nije dokazano kontra njega. Blato koje je pronađeno samo 2 sata poslije njenog ubistva na njegovim pantolama a čije porijeklo je sa istog mjesta gdje je ona smaknuta sa brutalnim tupim udarcima u glavu su jako veliki dokaz kontra njega. 

U trenutku kad aje ona ubijena on je isključio mobilni uređaj, da bi ga opet uključio samo 5 minuta nakon njene smrti, a tehničari za mobilnu telefoniju su utvrdili da su u trenutku njene smrti bili na istoj baznoj stanici. Jelena Škulić njena svekrva, to jeste Zoranova majka je već par puta bila na suđenju u ulozi svjedoka, ali je tri puta odbijala poligraf, što dovoljno govori da i ona zna nešto jako pouzdano. 

Sada je višem tužilaštvu u Beogradu stiglo anonimno pismo u kojem stoji da je ubica jelene marjanović, izvjesni Dragoje Milinković, a za njega u pismu stoji da je psihički nestabilna osoba, koju je njegova majka liječila narodnim lijekovima, te da mu je čak pravila i sihire, a da je pod njenim uticajem, omanđijan usmrtio njenu snahu.