Bijeli luk je moćan antioksidans i antibiotike, pa tako štiti vaš želudac od bolesti i infekcija.

Treba da ga pojedete prije nego što bilo šta drugo počnete jesti, da ne postoji ništa drugo u želucu što bi se miješalo sa hranjivim materijama u bijelom luku.

Zdravstveni benefiti bijelog luka su zaista mnogobrojni. Za sve one koji se žale na visok krvni pritisak, ovo je najsigurniji i najlakši način da držite krvni pritisak pod kontrolom. Najbolje od svega je što ga uzimate jednom u danu i nema nikakve nus pojave kao što je slučaj kod mnogih lijekova.

Upale bilo koje vrste, mogu da se spriječe i izliječe bijelim lukom. Oni koji pate od artrisia mogu da imaju neizmjene koristi od ove povrćke. Konzumiranjem bijelog luka na prazan stomak, ne samo da će vam pomoći u borbi protiv simptoma artritisa, nego i prtiv bolova u vezi s tim.

Ova čudesna biljka vas čuva na odstojanju od infekcije bradavica, bakterija, gljivica i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite bijeli luk jednom dnevnom i osjećat ćete se puno bolje u roku od par dana.

Slab imuni sistem je danas skroz uobičajena pojava. Zbog pada imuniteta često doše do gripe, prehlade, nosnih alergija i ozbiljnih bolesti. Kada je vaš imunitet jak, tadda je u stanju da vas štiti.

Bijeli luk vam daje snagu, a jedno čehno bijelog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja.

Bijeli luk je jako koristan za pluća. On će vam pomoći u liječenju i prevenciji respiratornih organa. Može čak da spriječi upalu pluća, zagušenja, bronhitis, kašalj i još dosta toga.