Poslije nekoliko dana nakon što je nestao 27-godišnji Splićanin Matej Periš, pojavio se snimak u javnosti koji pokazuje navodno kretanje ovog dečka iz Splita.

Otklonila je policija sve nedoumice pa je objavila svoj zvaničan video.

MUP je uradio rekonstrukciju svega i tako mnoge misterije riješila koje su vezane za kretnju ovog nestalog mladića te kobne noći, ali ono što je ostalo da lebdi nad cijelim slučajem je kraj snimka, to je plivajući objekat u rijeci.

Ipak je ustanovljeno kako je ljubičasti snimak nastao mobilnim telefonom, a za razliku od drugih koji su ipak sa nadzornih kamera skinuti.

Sada se ipak postavlja pitanje, ko je to snimao, radi čega se ne ispita osoba koja je snimila to, šta se nalazi u rijeci tu?

Ustanovljeno je kako je snimak autentičan, da je te noći nastao.

Locirali su Matejev telefon odnosno bazne stanice, indikativno je kretanje jednog objekta u Savi. Vrijeme i trasa kretanja objekta u rijeci se sa kretanjem Matejevog telefona poklapa.

Vrijeme i mjesto se poklapaju idealno sa Matejem. Sav video nadzor je pregledan, i sa novobeogradske strane, kao i video nadzor koji je bio ka Pančevačkom mostu, ali nije uočen Matej.

Proširena je istraga na Pančevo, Požarevac i Smederevo, rekli su u MUP-u Srbije.

I načelnik krimi policija u Hrvatskoj, gospodin Gerovac Antonio je potvrdio kako je na snimku vidio da se nešto kreće, da je to autentično, nastao je te noći, ali ne zna se šta je na njemu.

Snimak vode je autentičan, ne bi da ulazi u to da li pliva neko ili je predmet, dalja istraga će to utvrditi. Otišle su toliko daleko srpske kolege da su kontaktirale proizvođača mobilnog telefona.

On je rekao kako s mobilnom mogu pomoći, ali neće reći, dio mobilnog će se obrađivati, a podaci će se dostaviti srpskoj policiji.