Iz Amerike na m dolazi jedna nevjerovatna priča , a radi se o jednom eksperimentu , u koji su bili uključeni jednojajčanii blizanci po imenu Hugo i Ross Turner. Zbog eksperimenta su se njih dvojica razdvojili , a jedan je jeo samo vegansku hranu , dok je drugi u svojoj ishrani konzumirao i meso.

 

Stručnjaci koji su bili zaduženi za ovaj eksperiment , su svaki dan bili s njima i pratili ih. Redovno su im provjeravali nivo holesterola u krvi , zatim su pratili njihovu težinu , kao i nivo mišićne mase. Oba  brata su koristila teretanu svakodnevno , a trudili su se da obojica svojom hranom unesu isti broj kalorija.

Eksperiment je trajao 12 dana , a razlika između dva brata bluzanca , je bila i više nego očita. Hugo , koji je jeo povrže , je napočetku eksperimenta imao 89,3 kg , te 13,2 % mišićne mase , a na kraju eksperimenta je imao 82,1 kg , i 12,1 % mišićne mase , i smanjen holesterol u krvi , ali je priznao da nije imao energije. Ross je na početku eksperimenta imao 89 kg , i 11,2 % mišićne mase , i nije primjetio da mu je energija oslabila. Po ovom eksperimentu je očito da je kombinacija hrane jako bitna , te da treba jesti i meso , kao i voće i povrće.