24. Amerikanka Jana Dreskot je doživjela najnevjerovatnije iskustvo u životu poslije spontanog člana velikodušnosti i dobrote.

Jana je prošle godine došla do jedne prodavnice u Portlandu kako bi obavila sedmičnu kupovinu, a usput je primjetila starijeg čovjeka kako po hladnom vremenu sjedi samo u džemperu i ljetnjim papučama sa strane i gleda u daljinu, nije čak ni masku imao.

“Ispred njega nije bila ni kutija za davanje novca, ni pružena ruka, ama baš ništa. Vidjelo se da je beskućnik, nikako nije izgledao dobro, ali mu se na licu vidjelo da ga je život doveo dotle, da nije, što se kaže onaj ‘propalitet’. Poslije prodavnice sam odnijela sve namirnice do kola i prišla sam mu. Kazao mi je da je prije dvadeset godina bio uspješan u svom poslu, ali da su ga zbog par grešaka svi otpisali, da mu je žena uzela kuću i odvela mu djecu, da nigdje nikoga nema.

On je sada digao ruke od svega. Ušla sam u prodavnicu i pitala zaposlene jesu ga viđali prije ovdje, na šta su mi odgovorili da je prije dolazio češće, kao i da djeluje da nije prije bio beskućnik. Kupila sam mu hamburger i dala sam mu nešto novca, oko 40 dolara. Prijateljice su mi odmah zamjerile što bacam novac na taj način, ali imala sam osećaj da moram da mu pomognem”, kazala je Jana za ABC 7.

Spletom okolnosti se ispostavilo da je pomoć ovom čovjeku bilo nešto što će joj promijeniti život.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.