U nastavku današ njeg članka pisat ćemo o prognizi vremena , a koje smo svesni u poslednje vreme da je jako varljiva . Jednostano , nakon nekoliko dana pretoplog vremenna , samo se odjednom desi da nakon pet minuta dobijemo prolom oblaka , a nije ni nepoznanica da ga proprati led. Naime , kada je reč o Srbiji , ona je poslednjih dana poprilično na udaru zbog vremenskog pitanja.

Naime , kako saznajemo , a prenose meterolozi , danas i za sutra je za celu Srbiju izdat žuti i narandžasti meteo alarm , a sve zbog vremena koje se očekuje u toku dana , te koje će da pogodi celu Srbiju. U četvrtak je ovim prognozama bilo izloženoo područje Lazaraevca, gde je nevreme bio te jačine da je kidalo drveće iz zemlje , a ljudima kojji se bave poljoprivrednim radnjama pričinjena je velika materijalna šteta. Naime u Mladenovcu je bilo najgore nevreme, gde je u jednom trenutku grom pogodio i porodičnu kuću.

Nakon toga je došlo i do požara u samoj kući, a ako pogldate fejsbuik stranicu 192, videćete da je nevreme obaralo i drveća u naselju Tabane u Jagodini. Također identični snimci stiže i iz okoline Lazarevca. Iz RMHZ su izdali i sledeće upozorenje:”Oblačna zona koja će rano ujutro na severu i zapadu Srbije uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajno jak vetar, tokom jutra i prepodneva će se premeštati ka centralnim, istočnim i južnim krajevima” navodi se u upozorenju za područje cele Srbije.