Svi znaju da je bijeli luk jedna veoma zdrava i korisna namirnica, a sigurni smo da ste tokom zadnjih par godina, posebno od pojavljivanja pandemije čuli mnogo savjeta od doktora i stručnjaka kako bi trebali da koristite bijeli luk redovno.

Nekada ranije se bijeli luk koristio kao lijek za razne stvari, dok ga u današnje vrijeme ipak ljudi više izbjegavaju i ne koriste ga baš tako puno. Svi oni koji se bave sa poljoprivredom ili su odlučili da posade neko povrće, onda nastavite da čitate ovaj članak.

Mi ćemo da vam otkrijemo kako ćete posaditi luk, ali u ovome slučaju ćete da imate dosta više plodova nego što ste imali ranije. Luk je također bogat sa raznim vitaminima i sa kalcijem, kalijem, selenom i slično.

U trenutku kada zasadite luk, onda ga ne bi trebali nasumično bacati nego ga redajte tako da bi njegov korijen bio usmjeren prema dole i također je veoma bitno da razmak bude jednak i da svaka biljka ima dovoljno prostora oko sebe kako bi uzimala iz zemlje sve što je njoj potrebno.

Luk ne zaljevajte po listovima nego zaljevajte oko biljke i kada bude imao četiri do pet listova, onda ga možete da vadite iz zemlje i tada je spreman za korištenje.

Ako nemate naviku da koristite ovu namirnicu redovno, onda bi to trebali da promijenite jer ćete imati razne zdravstvene prednosti zbog toga. Osim toga ako želite da se počnete baviti sa nekim hobijem, sadnja povrća i voća je jedna veoma korisna i dobra stvar za vas.