Mnogi poznati svjetski naučnici tokom cijele godine izvrše jako puno istraživanaj o spoznajama ljudskog tijela, i rezultati cijele priče, znaju stvarno da nas iznenade. zašto muškarci imaju bradu, a žene ne?

Da li ste čuli da ponekad ima beba koje plaču sa akcentom? na neka pitanja, odgovore donosimo u nastavku ove priče.

Akne naglo usporavaju proces starenja
Britanski naučnici su utvrdili kako akne imaju jako dobru povezanost sa starenjem, te da nekako sprečavaju njegov daljnji proces.

Plakanje bebe sa akcentom
Možda i niste znali, da beba sa svojim plačem pokušava imitirati majčin glas, koji je čula još dok je bila u stomaku. Plakanje sa akcentom su također ustanovili ovi Britanski naučnici, analizom 60 beba iz Njemačke i Francuske.

Vaša brada će vas brzo oćelaviti
Naučno je dokazana i ta činjenica da što muškarac ima dužu itejaču bradu, prije će i da oćelavi. Jedan od glavnih razloga je taj, što nedostatak kose, zamjenjuje bradom, koja mu daruje potrebnu toplotu za preživljavanje. Vaše tijelo na taj način, pravi potrebnu ravnotežu.

Bubašvabe itekako mogu da ujedaju
Bubašvabe kada su site i imaju svoju prirodnu hranu su mirne, međutim u toku zimskog perioda kada je nestašica hrane za njih, one itekako znaju da iz očaja i zvocnu običnog čovjeka, stoga, čuvajte se. Njihov jaki ujed, izaziva iritaciju i moguće otekline.

Mačke imaju svoj sistem navigacije
Poznate studije su pokazale da mačkin mozak, ima jako osjetljiv sistem moždanih ćelija, koje su jako povezane sa magnetnim tlom zemlje, tako da veoma brzo mogu pronaći put do kuće. Taj dio macinog mozga djeluje kao kompas, tako da nema te mačke koja se može izgubiti.