Narodni lijekovi su vrlo dobrodošli s vremena na vrijeme, kada želite ojačati svoje tijelo i pripremiti se za novu sezonu

Sirovi med i jabučni ocat imaju blagotvoran učinak zbog svoje sposobnosti obrane od infekcija i liječenja raznih okolnosti koje utječu na bolju kvalitetu života.

Zdravstvene prednosti mješavine jabučnog octa i meda:

-Bolje zdravlje i uklanjanje bolova u zglobovima (dobro za bolove od artritisa)
-Uklanjanje kiseline i ublažavanje žgaravice.
-Poboljšanje probavnog zdravlja, uključujući probleme sa zatvorom.
-Gubitak težine
-Smanjuje razinu kolesterola i snižava krvni tlak
– Ublažava upalu grla
– Više energije
– Mladolik izgled i bolje stanje kože
– Lijek za loš zadah
-Smanjenje upale

Zašto je ovo dobitna kombinacija?

Prednosti ovog napitka mogu se objasniti na temelju kemijskih svojstava sastojaka i interakcije s tijelom. Mnogi stručnjaci smatraju da se razbolimo kada nam tijelo pretjerano poveća kiselost (pH ispod 7).

Ocat je prirodno kiseo, ali kada se konzumira, postaje lužnat. Med također ima nizak pH, ali podiže lužnatost organizma u trenutku konzumacije.

Ove dvije tvari savršen su način da se tijelo riješi prekomjerne kiselosti uslijed stresnog načina života i konzumiranja nezdrave hrane i pića. Naša tijela funkcioniraju na najbolji i najzdraviji način kada je pH vrijednost tijela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti napitak od jabučnog octa i meda:

1 čajna žličica sirovog meda i 1 žličica jabučnog octa (ako možete podnijeti okus, povećajte dozu na 1 žlicu) 1 šalicu tople vode.

Možda ćete se u početku boriti s jakim okusom u ustima, ali kada osjetite dobrobiti, najvjerojatnije ćete se htjeti držati recepta.