Zločin koji se desio 4.maja , a koji je počinio Uroš B. , na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu , priznao je svoj zločin i detaljno opisao krvavi pir. Njemu je za sada određen pritvor od 30 dana.

“Ja sam pucao iz automata , nisam poznavao te ljude , pucao sam da ih zaplašim .” Rekao je Uroš.

 

 

Kako saznaje Kurir na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu , izjavio je Uroš , koji je 4.maja uveče u selima Dubna i Malo Orašje , hicima iz automatske puške ubio osmero ljudi , a ranio njih četrnaestero. Uroš B. je priznao zločin te detaljno opisao šta se dogodilo te kobne noći.

 

 

Naveo je da je upotrebom automatskog oružja , na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica , koja su se nalazila u grupi , a koje on nije poznavao . Kkao navodi tužilaštvo Uroš B . se tereti za krivična djela teško ubistvo , otmica , kao i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanja u promet oružja i eksplozivnih materijala. Prilikom pretresa osumnčenog i prostorija koje je koristio , pronađeno je veća količina oružja i municije . Određen mu je pritvor , budući na opasnost da može da pobjegne, a zatim postoje okolnosti da bi ponovo počinio zločin . Kako Kurir saznaje , taksita kojeg je te kobne noći Uroš B .oteo izbjegao je smr za dlaku . Naime , Uroš je izašao iz ukradenog auta , potom ušao u taxi sa ručnom bombom i rekao mu da vozi u selo Vrnjište gdje mu žive rođaci.

 

 

Čovjek je vidno istraumiran , jedva je govorio , a rekao je da je u tom trenutku vozio stranku , žena koja je bila trudna i to mu je bilo najgore.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here