Na društvenim mrežama se pojavio nesvakidašnji status koji je pokrenuo lavinu emotivnih reakcija.

Dakle, radi se o susretu jednog Beograđanina sa dječakom za kojeg je u početku vjerovao da je prosjak. Ali, nakon što su razmijenili nekoliko rečenica, muškarac je shvatio da je riječ o mnogo složenijoj životnoj priči.

Muškarac je detalje susreta sa dječakom podijelio na društvenij mreži Fejsbuku, a njegovo svjedočenje pogledajte u cjelosti:

– Pokušaću da budem tačan u ovoj frapantnoj priči ali neću biti i kratak, zbog toga što ovo što mi se desilo u zadnjih sat vremena a želim da vam ispričam, to iziskuje. Naime, dok čekam 52 na Zelenom vjencu, prilazi mi dečkić onako bojažljivo i nekako sramljivo te me je upitao: “Izvinite čiko, jel bi mogli da mi ostavite malo tog vašeg čokoladnog mlijeka, znate jeo sam sada picu i žedan sam a nemam više para za sok?!”

Gledam i ne vjerujem, bijel, bez akcenta, lijepo obučen i obuven, čist i lijep crnokosi plavooki mršav dječačić. “Hoćeš da ti kupim cijelo čokoladno i još nešto da pojedeš?”, on se nasmija: “Pa ako imate para, može ali samo čokoladno, neću više da jedem, pica mi je bila dovoljna a sad ću da idem da spavam, hvala vam puno”.

Prelazimo do pekare. „A kako se zoveš i koliko imaš godina dječače”, pitam ga ja, a on onako sa stavom: „Jovan i imam 11 godina, mislim imaću za Božić“. Kupim čokoladno i vraćamo se ka stanici. „Dobro, to je sve ok, ali reci mi šta radiš ovde ovako kasno ili ti je rano?” Pogledam ga onako malo preko oka.