Danas govorimo o jednoj balkanskoj profesiji koja je itekako popularna među običnim, pogotovo mladim ljudima, a to je svakako posao TV voditelja, koji je i više nego izazovan. Ne radite ništa teško, posao vam je da se smješkate, budete šarmantni i to je baš sve. On je itekako privlačan za sve mladeljude, ali jednostavno nije za svakoga, i jako mali broj osoba sa žurnalistike, završi kao novinar ili TV voditelj.

Možeš imati i izgled, i ljepote, ali “x-faktor” se ne može naučiti ili kupiti. Zato imamo jako puno slučajeva kada vidimo nekoga na vijestima ili emisiji par puta, i onda samo nestane sa scene. To su ti slučajevi, kada novinar definitivno zaluta u profesiju voditelja, koji je itekako težak ukoliko radite live emisije koje su itekako teške za voditi. 

Još ako imate veliki broj sagovornika, kao i uključenje slušatelja u program, onda se tiu mora razmišljati o jako puno elemenata koji bi vas mogli izbaciti iz takta. Mi danas govorimo o Jovani Jeremić, koja je definitivno eksplodirala u posljednjih par godina. Ona vodi jutarnji program na Happy TV-u, a na sebe je par puta skrenula pažnju sa svojim pomalo bahatim ponašanjem i izjavama koje su u nemalom broju slučajeva ljutili cijelu Srbiju. 

Ona jako drži do sebe i svoga renomea, pa joj je tako nezamislivo da neko ne prihvati gostovanje u njenom jutarnjem programu. Za sbe smatra kako je jako odgovorna, i kako jako dobro radi svoj dio posla, i da nema šanse da je neko ponižava sa time da joj 5 do 12 odgodi gostovanje u stdiju. Pogledajte i sami…