Svima nam se u životu desilo da izgubimo neki predmet od važnosti i da ga više nikad ne nađemo. Nekima se doduše posreći da im se ti predmeti nekako vrate neočekivano u život i sve to poveže neka dirljiva priča, a danas ćemo s vama podijeliti kako je 86-godišnjoj gospođi vraćena burma.

Naime, gospođa iz Velike Britanije po imenu Peggy je prije više od 50 godina okopavala krompir u bašti i u tom procesu negdje izgubila prsten i nikad ga više nije pronašla. Peggy je bilo jako žao što je izgubila burmu ali je muž našao drugi prsten koji ona danas nosi.

Ona je ovu cijelu priču ispričala komšiji po imenu Donald i onda je on odlučio da potraži taj prsten jer ima potrebnu opremu – detektor metala. Donald se odmah bacio na posao ali nije ni slutio koliko će to zapravo biti teško nakon svih ovih godina, a postoji šansa da prstena više i nema. Na mjestu gdje je Peggy nekada davno okopavala krompir je sada velika livada gdje ljudi dolaze da sjede i piju pa je Donald imao poteškoća zato što i limenke i drugi metali daju isti zvuk kao zlato od čega je njena burma, tako da je naišao na mnogo limenki.

Na kraju, kako on kaže, posrećilo mu se i zaista je našao burmu koju je Peggy izgubila prije više od pet decenija. Ona se jako obradovala prstenu i zadivila je dobrota komšije Donalda, a burma joj savršeno pristaje i nakon svih tih godina. Šta vi mislite o ovome?