Lidl je lanac marketa koji je preko 20 godina na cijelom Evropskom tržištu, i može se reći da je jedan od glavnih marketa na području cijele Evrope. On je polako i stidljivo stigao i na Balkan, prvo se pojavio u Hrvatskoj, da bi prije 2 godine došao i u Srbiju, kada je izbio veliki skandal jer su se ljudi skoro potukli oko piletine koja je tada bila u akciji. 

Slike su obišle cijelu regiju, a red kupaca koji je čekao generalno otvaranje bio je dug nekoliko stotina metara. Međutim, vrlo dobro se zna da svi veći trgovački lanci uvijek imaju neke dnevne akcije, i nikome nije jasno kako se litar ulja koji je jučer koštao 2 eura, danas se prodaje za 0,80. Međutim, vrlo dobro se zna da je balkan jako loš u ekonomskom smislu, tako da se kupuje bez obzira o kakvoj se kvaliteti tu radi. 

Međutim, ako pogledate malo na datum rok isteka trajanja kvalitete na tom proizvodu, shvatićete da je proizvod vačljan još nekih 7 dana, tako da je to pred istekom roka trajanja i nije preporučljivo baš puno da se jede. Maxi marjeti, Bingo u Bosni i Hercegovini, kao i neki drugi veći u regiji uvijek imaju tuz praksu, a što se tiče Lidla, on te greške jako brzo ispravlja, kao što je bio slučaj prije par mjeseci. 

Tada je bio slučaj da se u prodaji pojavila riža “Golden sun”, koja je u sebi sadržavala pesticid Tricyclazol, a svi kupci koji su kupili ovu rižu, mogli su vratiti pakovanja u prodavnicu i bio im je vraćen novac. Sad se samo nameće pitanje, kakvog je kvaliteta proizvod, koji kupite u Lidlu? Pišite nam u komentarima vaša iskustva…