Ukoliko pratite serije regiona zadnjih desetak godina, sigurno ste upratili bosanskohercegovačku seriju “Lud, zbunjen, normalan” koja je postala jako popularna na Balkanu i šire. Serija je pratila porodicu Fazlinović i njene tri generacije – otac, sin, unuk a glavnu ulogu senilnog komuniste i pijanice je tumačio Mustafa Nadarević koji je u seriji život dao liku Izeta Fazlinovića.

Izet je imao kućnu pomoćnicu koja se promjenila par puta, al jedna od najpoznatijih je crvenikosa Rabija Bubić poznatija kao Buba. Ovu ulogu je tumačila talentovana glumica Belma Lidze Kurt koja je svakog nasmijala sa svojom blesavom i simpatičnom interpretacijom ove smotane i naivne kućne pomoćnice.

Ono što mnogi o ovoj nasmijanoj i vedroj glumici ne znaju da iza tog osmijeha krije tragediju koja je nju i njenog muža Aleša Kurta obilježila zauvijek, a radi se o gubitku desetogodišnjeg sina prije nekoliko godina. Naime, nisu se stigli na vrijeme ni oprostiti od sina jer je tad bio u Kanadi. Inače, Belma ima porodicu u Kanadi i njen sin je išao u posjetu. Jednog dana su išli da se voze u kajaku i prevrnuli su se. Tijela su pronađena i njen sin je hospitaliziran ali nije bilo dovoljno da ga spase jer su povrede bile zaista teške.

Belma se nakon ovoga okrenula odgoju svoje desetogodišnje kćerke i drago joj je što njenu najpoznatiju ulogu Rabije Bubić djeca pogotovo vole i uvijek ih nasmije. Rekla je da joj je drago kad je ljudi prepoznaju po ovom liku jer se vidi da im je nekako donijela radost u živost.