Mnogo je ovakvih priča u posljednjih 10 godina, gdje vidimo ljude koji potiču sa balkana. Oni su radili po inostranim zemljama po 30 i više godine, i onda kako su ulazili u godine, jednostavno je nostalgija bila puno jača od njih. vratili su se na svoja ognjišta, neki u zasluženu penziju u kojoj će da uživaju do smrti, dok su oni koji još imaju akcije u sebi odlučili investirati u neke poslove. 

Pisali smo već o gospodinu koji se sa 63 godine, vratio u rodno selo pokraj Gornjeg Milanovca, i koji je odlučio da u sred sela izgradi veliki trenažni fudbalski centar, sa svim popratnim elementima. Mnogi ga nisu shvatili zašto toliko para ulaže u nešto što neće imati prosperitet, ali je to jednostavno bilo jače od njega. 

Isto tako, imamo i mladih bračnih parova koji su se vraćali na sela, i gdje su počinjali neke poslove bez budućnosti, od otvaranja vodenice koja bi se bavila proizvodnjom prirodnog brašna, do onog čovjeka koji je iz Kragujebca, i koje je stigao iz Australije i pokrenuo veliki biznis sa stočarstvom. Miloš Jovanović je posljednjih 35 godina proveo u Švajcarskoj, i sada se vratio u okolinu Kraljeva gfdje je rođen, i gdje je završio osnovnu školu. 

On se vratio sad jednom jako orginalnom idejom, a to je da je napravio u svome dvorištu hotel za kokoške. Po njegovom mišljenju, ako imate hotele za pse i mačke kada krenete na godišnji, onda jednostavno imate imate hotel i za kokoške. Vaša mišljenja o ovoj biznis ideji?