Prije nekoliko dana je cijelu regiju rastužila vijest o smrti pjevača narodne muzike Marinka Rokvića kojeg su mnogi smatrali jednim od najvećih gospodina na estradi a koji je preminuo od zloćudne bolesti pankreasa u svojoj 68 godini života. Osjećanja se još uvijek nisu smirila a onda je jučer stigla vjest da je njegova kolegica Merima Njegomir također bolesna i da i ona vodi bitku za život.

Ona je i sama potvrdila ovu informaciju za medije i ipak istakla da koliko god da se loše osjeća još uvijek je pozitivna a po svojoj energiji i dobrom raspoloženju je uvijek bila poznata. Otkrila je da je ipak njeno zdravstveno stanje loše i da ima zloćudnu bolest ali i tim doktora koji joj pomaže da se bori protiv nje i ona se nada da će je pobijediti.

Ona je za Pink.rs rekla kako se trudi da razmišlja pozitivno i da koristi svu snagu koju ima da bi pobijedila u oovj borbi. Merima kaže da zna da su se mnogi koji su imali istu bolest uspjeli izboriti pa se nada da će i ona, posebno uz ogromnu podršku koju ima od svoje djece ali o od kolega koji je stalno zovu i za koje zna da je vole i da im je stalo do nje.

Milioni ljudi u svijetu oboljevaju pa je eto pogodilo i nju i tu se sada ništa ne može promijeniti. Priznala je i da je bol prikovala za krevet i to joj jako teško pada jer je uvijek bila energična osoba koja se nije mogla smiriti na jednom mjestu ali ipak uz podršku djece koja je ne napuštaju ni na momenat ona će pokušati da pobjedi bolest.