“Pronašao sam danas novčanik ispred tržnog centra, bilo je to potpuno slučajno. Unutra su bili svi dokumenti i možda nekih 500 eura suhih para i nekoliko kreditnih kartica.

Odmah sam znao da moram sve da vratim, jer sam jednostavno tako odgojen, u suprotnom bi me savjest pojela, ne bih mogao uopšte da spavam zbog toga. Pronašao sam ga na društvenoj mreži i kontaktirao ga odmah, a on mi se rado zahvalio i rekao da se nađemo negdje u gradu na kafi. Imam tek 17 godina i nekako mi je to sve bilo ipak malo neugodno, iskreno i plašio sam se da on nije neki manijak, jer svijet je pun čudnih ljudi. Ali ipak sam na kraju pristao, šta mi može biti?

Kadasmo došli na dogovoreno mjesto i kada sam mu vratio novčanik, prvo što je uradio otvorio ga je i uzeo ispred mene da broji eure, vidio sam odmah da je on neki ozbiljan lik. Bio sam u totalnom šoku, jer ni da se prvo zahvali, nego odmah uzeo da me provjerava jesam li ukrao šta.

Onda je vjerovali ili ne, uslijedio još veći šok. On je rekao da sav taj novac uzmem sebi, znači čak 500 eura. Kada se nisam srušio na licu mjesta od nevjerice.

Nisam htio uzeti, ali je insistirao govoreći da sam to zaslužio, nakon čega me svojim zanosnim očima pogledao, kao da je flertovao sa mnom. Izašli smo na piće, i vrlo brzo me odvezao u jedan hotel gdje je, kako kaže, noćio. I tu noć smo obavili ono. Bilo je nezaboravno, mazio me je i grlio, ljubio po cijelom tijelu. Izgubio sam nevinost tu noć, ali se nikad nisam pokajao.

Sutradan sam se trebao naći sa svojom majkom i sestrom, a on je prihvatio da me odveze, i tu se on upoznao sa ženskim dijelom moje porodice. Primjetio sam da ih je čudno gledao svo vrijeme, posebno moju sestru.
Ja sam ga predstavio kao svog novog momka, i objasnio kako smo se upoznali i sve ostalo. Na majčino pitanje koliko ima godina, odgovorio je da je nedavno napunio 48.

Meni to nije lično smetalo, svakako volim nešto starije muškarce, muškarce sa iskustvom. Majci nije bilo baš drago, ali kako je ona već znala za moju orijentaciju, normalno je prihvatila to.

Prošlo je par sedmica nakon prvog njihovog sastanka i on se nikako nije javljao, a majka i sestra su se sve vrijeme ponašale jako čudno.

Slučajno sam otkrio da je moj dragi imao još jedan profil na Facebook-u i tu sam vidio prvu sliku sa svojom sestrom kako se ljube i maze, a onda i sa mojom majkom kako se kupaju i diraju u nekakvom bazenu.

Istog trena sam spakovao stvari i otišao od kuće. Ne znam gdje ću i kako ću preživjeti, ali se više ne vraćam. Razmišljam o samoubistvu..