Iako smo u 21. vjeku i živimo u vremenu prihvatanja različitosti, postoje ljudi koji preko nekih stvari ne mogu nikako da pređu.

Tako je jedna žena koja je po vjeroispovjesti muslimanka, naišla na ogromno negodovanje od strane svojih roditelja, nakon njihovog saznanja da im se kćerka udaje za Srbina.

Ona je odlučila da podijeli svoju životu priču i da pokaže da je njena ljubav prema svom suprugu jača od bilo kakvog neprihvatanja i mržnje.

Također, ona je otkrila i na koji se način osvetila svojim roditeljima, kada je dobila i priliku za to:

“Muslimanka sam i udala sam se za Srbina, za mene te vjerske razlike ne postoje, za mene to su velike gluposti.

Moji roditelji nikada nisu prihvatili to, godinama sa mnom čak nisu ni razgovarali zbog toga. Danas imamo komunikaciju, ali moj muž je još uvijek za njih ONAJ DRUGE VJERE. Moj suprug ih bez obzira na sve poštuje i nikada ništa loše nije kazao za njih.

Za mene on je najbolji muž na svijetu,  lijep, zgodan, pažljiv, obrazovan, poslovan… Trenutno je profesor na jednom fakultetu, a ljetos zove me majka da me pita može li moj muž pomoći da neka kćerka od rođake dobije posao u firmi čijeg direktora on lično poznaje i sa kojim je on dobar prijatelj.

Mama mi je, ali je taj potez zaista odvratan i kada sam ga pitala on je kazao da može i da će mu biti zadovoljstvo da pomogne svojoj tašti, ali ja sam mami poslije nekoliko dana kazala da ne može pomoći.

Kada ga ni poslije deset godina braka ne mogu zvati ZETE onda neka ne traže pomoć od ONOG DRUGE VJERE, kako ga i zovu sve ove godine.“