Iako se često čini da je naš region manje kulturalno vrijedan nego što je bio za doba Jugoslavenske države, nije nemoguće pronaći kvalitetnu kulturnu produkciju na prostoru bivše države koja se i danas proizvodi, ali novca je dosta manje za takve stvari radi ekonomske krize i korupcije vlasti i nepotizma.

Bilo kako bilo, neki od naših najboljih umjetnika, izvođača i glumaca su i dalje aktivni. Slavko Štimac je jedan od njih i trenutno glumi u novom serijalizovanom projektu po imenu “Crna svadba” koji se prikazuje na RTS televiziji i njegovog lika možemo opisati kao tajnovitog isto kao što je i sam glumac.

Još manje se donedavno znalo o njegovom privatnom životu jer ne daje mnogo intervjua, ali znamo da je u braku sa umjetnicom Vesnom Golubović koja je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i to u klasi legendarnog profesora Stojana Čelića a kasnije se preselila u New York. To je za nju bila velika odluka i rizik jer nije znala ni riječ engleskog jezika, ali se na kraju snašla i postala uspješna umjetnica koja je organizovala više izložbi i zidnih instalacija a radila je i na modernim baletima, pa se na kraju vratila u Beograd gdje se i danas bavi umjetnošću.

Vesna se prisjetila tog vremena njenog odlaska i rekla da je bilo teško ali se isplatilo na kraju. Slavko i Vesna su veoma privatni ljudi i oboje su jako uspješni pa nemaju previše vremena da provode zajedno, ali kada imaju vremena za sebe onda idu u obilazak hercegovačkih manastira gdje vole otići na liturgije.