Jedna od najpoznatijiih savremenih srpskih književnica je bila Isidora Bjelica koja je preminula prije godinu i po od zloćudne bolesti i tada je cijela Srbija žalila za njom. Radilo se o ženi koja je imala osebujan karakter i koja je i svojim stajlingom uvijek privlačila pažnju gdje god da se pojavi a njen zaštitini znak su bili šeširi koje je uvijek imala na glavi.

Isidora je imala i britak jezik i uvijek je goovrila ono što misli što je često šokiralo tradicionalni dio javnosti. Isidora je preminula kada je imala samo 53 godine a prije smrti je o svojoj bolesti govorila javno i borila se do posljednjeg daha. Isidora je tih dana a nakon što je SZO objavila kako su kobasice, slanina i ostale mesne prerađevine kancerogene, na društvenim mrežama napisala kako ona nikada nije jela ni slaninu ni kobasice, nije bila pušač niti je konzumirala alkohol ali je ipak obolila.

Napisala je i da je od svega na svijetu najkancerogenija tuga a nje je ona imala na galone i da je zbog toga i oboljela. Isidora je pokušavala da se izliječi i van granica Srbije pa je tako išla na tretmane i u Švajcarsku pa je ispričala kako je nakon dvije i po godina ostala bez novaca za liječenje a vremena su takva da ako nemaš para onda i umireš.

Mislila je da se skloni u stranu i umre ćutke ali zbog svoje djece to nije mogla da uradi. Inače njena kćerka i sin su nedavno na svojim profilima objavili emotivne poruke koje su upućene njihovoj preminuloj majci.