Nedavno je u Srbiji preminuo poznati političar Milutin Mrkonjić Mrka koji je bio u vezi sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom sa kojom je živio posljednjih devet godina iako se nikada nije službeno razveo od svoje supruge Dragane sa kojom je bio u braku preko trideset godina i do posljednjeg dana je brinuo i o njoj.

Na sahrani su bile prisutne obje a saučešće je primala pjevačica i mnogi su primjetili da njih dvije ovom prilikom nisu komunicirale ali to ne znači da nisu u dobrim odnosima. mediji su pisali da je Ana čim je saznala za Mrkinu smrt otišla kod Daše i rekla joj da ona želi da se nastavi brinuti o njoj kao što je to radio i pokojni Mrka ali je Daša rekla da nema potrebe jer će ona dobijati njegovu penziju a pomoći će joj i Mrkina stranka SPS što je potvrdio i Ivica Dačić.

Ana je jako teško podnijela smrt svog životnog saputnika i nakon njegove sahrane je objavila da otkazuje sve nastupe pa su joj čak tražili i zamjenu u Zvezdama Granda gdje je već godinama član žirija. Sada je stigla vijest da je Ana promijenila mišljenje i da će održati noovgodišnji nastup koji je već imala zakazan u Trebinju i na taj način će ispuniti i Mrkinu posljednju želju a ona je bila da Ana i nakon njegove smrti nastavi da pjeva.

Ona je na Instagramu napisala:” Najdraži moji, odlučila sam da u Novu godinu ipak uđemo zajedno. Vidimo se 31. decembra u prelepom Trebinju, a 1. januara u čarobnoj Banja Luci. Radujem se što ćemo se grliti i grijati pesmom. Dobro se obucite, nemojte da je neko došao bez potkošulje! Voli vas vaša Ana”: