Svi vole vidjeti da imaju zdravu i gustu kosu, ali nije naravno svima ista kosa, a neke navike koje svakodnevno radimo mogu da joj naškode pa zbog toga morate da joj se posvetite. Sve što je duža kosa, samim time je i teža za održavati, a također trebate biti i oprezni sa preparatima koje koristite za vašu kosu kako bi ona što duže vremena ostala ljepša i mekša.

Pored toga što je zdrava i gusta kosa uvijek poželjna, to se ipak ne može postići radi nekih faktora kao što su zagađenje ili užurbani način života ili doba proljeće i jesen kada kosa opada više nego ikada pa je tako vašoj kosi u tome slučaju potrebno malo više pažnje.

To se veoma lako može postići sa redovnim pranjem kose šamponom koji ima u sebi ova prirodna 2 sastojka, a radi se o eteričnom ulju ruzmarina i madarine koji mogu da se nađu u parfimerijama ili prodavnicama zdrave hrane.

Sve što ćete vi trebati uraditi jeste da po 5 kapi ovih ulja sipate u 700 ml šampona pa onda dobro protresite bočicu i poslije toga ćete oprati kosu na uobičajni način. Koncentracija ulja je veoma niska i zbog toga se nećete morati brinuti da li će vam biti masna kosa, a vremenom bi trebali da primijetite rezultate, otprilike poslije mjesec dana redovnog primjenjivanja ovog trika.

Ako želite da imate ponovo gustu kosu koja će da izgleda veoma lijepo, onda bi trebali da počnete koristiti ovaj trik i uvjeriti se sami kako će to izgledati uskoro.