Optimalna hormonska ravnoteža jedan je od glavnih temelja kada je u pitanju zdravlje organizma svake žene i kada se ta delikatna ravnoteža poremeti, pojavljuju se ozbiljni fizički i pshihološki problemi.

Stres koji je sve učestaliji, postaje sve snažniji uzročnik hormonskog poremećaja, posebno u današnje vrijeme kada našom svakodnevnicom upravlja ubrzani tempo života, a žene nerijetko daju i više od svog maksimuma kako bi njihov porodični i poslovni život bio na stabilnim nogama. Međutim, veliki dio žena zbog toga plaća svojim zdravljem, i to najčešće upravo hormonskim poremećajem. Posljedice su zabrinjavajuće: Skoro 80% žena iskusilo je neku vrstu boli tijekom menstruacije, a njih 70% neugodne simtpome menopauze. Ovakvi fizički problemi često su početak i onih emocionalnih, jer izravno djeluju na sampouzdanje žena, a posebno su ružni i teški simptomi koji se pojavljuju ulaskom u menopauzu: promjene raspoloženja, napadi vrućine, naglo povećanje tjelesne kilaže, gubitak kose, noćno znojenje i suhoća međunožnog područja.

Međutim, učinkovit, siguran i prirodan put do povratka optimalne hormonske ravnoteže je moguć i to zahvaljujući Femmenessence preparatima koji su, zbog svoje iznimno brze i pametne učinkovitosti, proglašeni najboljim ženskim preparatom na svijetu. Ženama kojima je ustanovljen hormonski poremećaj danas se najčešće pripisuje kao dopunska hormonska terapija.

Femmenessence preparati su 100% prirodan proizvod i u organizam ne unose nikakve sintetičke ili životinjske hormone, nego potiču tijelo da samo regulira lučenje hormona i dovede ih na normalnu razinu za cjelokupno zdravlje ženskog organizma. Kliničke studije potvrdile su da su Femmenessence preparati učinkoviti u više od 80 posto slučajeva.