Mnoge osobe , posebno one koje žive u kućama , često znaju da imaju problema sa štetočinama , poput iševa , štakora , raznih kukaca i insekata. Osim uobičajnih načina uklanjanja štetočina , postoje i neki načini koji su mnogo prirodniji , i to je često učinkovitije. U današnjem članku vam donosimo neke načine koje možete iskoristiti.

Mint ulje- je jako poznato da ih miševi ne podnose. Najbolje je da pamučnu krpu natopite sa mint uljem i ostavite na mjestima gdje ste najčešće vidjeli miševe.

Lovorov list- Stanovnici obale miševe drže daleko od kuće , tako što na određeno mjesto u kući stavljaju lovorove listove , a privremeno rješenje može biti crveni luk , koji ćete stavljati ispred kuće.

Čelična vuna je također dobro rješenje u borbi protiv miševa , jer je čelična vuna mnogo teži zalogaj za miševe od novina ili drva. Zato rupe odakle miševi dolaze zatvorite ovom vunom.

Miševi vole dobar zalogaj , pogotovo kada nađu neke ostatke vaše hrane. Tako da se preporučuje hranu čuvati u dobro zatvorenim kutijama.