U današnjem članku ćemo pisati o zdravlju , ali ne o virusu , već o drugim stvarima , sa kojima se većina ljudi susreće , a koje se i ne primjećuju , ali itekako ima uticaja na ljudsko zdravlje. Neke simptome i promjene na ljudskom tijelu , bi trebalo posebno propratit , da bi se na vrijeme moglo reagirati.

 

Tijelo čovjeka je veoma kompleksno , i često zna da šalje neke signale da se nešto s njim dešava , te je veoma važno sve to prepoznati na vrijeme. U današnjem članku ćemo pisati o promjeni na koži , koja se zove “keratosis pilaris” , a radi se o sitnom osipu na koži koji se u većini slučajeva javlja na rukama.

Ova pojava ustvari i nije toliko opasna , ali estetski izgleda veoma loše , te nije baš lijepo za vidjeti , posebno ako se pojavi na licu. Ovaj problem se javlja , kod viška keratina , koji se manifestuje kroz folikulu dlake , a koji ne može da izađe van , te se zbog toga formiraju mali čepići na koži. Ovo se povezuje isa tolerancijom na gluten , i većinom ovaj problem imaju žene koje su starije od 40 godina.