Danas malo govorimo o zdravlju, koje je jako važno u životu svakog čovjeka. Vjerujemo da u posljednjih dana se samo fokusirate na korona virus, u bojazni ste da ga nećete zaraditi, i bez obzitra što imamo neke blaže a neke teže slučajeve oboljelig od ovoga opasnoga virusa. Neke osobe, koje baš nemaju sreće poput Đorđe Balaševića, završe na jako loš način. 

Međutim, pored covida 19, mislimo da biste trebali obratiti pažnju i na neke druge simptome, koji su jako bitni za zdravlje svakoga čovjeka. Ne čekajte da bolest toliko uznapreduje, i da doktoru odete tek kada bude jako kasno. Danas govorimo o nekim bolestim, i simptomima koji se znaju pojaviti jako rano, pa je zato i više nego poželjno da se primjete na vrijeme. 

Tromboza je primjera radi jako opasna bolest, koja se zna itekako iskomplikovati, aljudi skoro nikako ne obraćaju pažnju na nju, i može vas dovesti čak i do toga da se na kraju borite za sopstveni život. Kratki dah i bolovi u prsima, može dovesti i do nesvjestica, a osim malokrvnosti, ovo je jedan od glavnih siptoma ove jako neugodne bolesti. Ako vam srce radi ubrzano, to može biti znak da imate plućnu emboliju, i ako se ne tretira na pravi način, može dovesti i do smrti. 

Ako su vam zglobovi i samo područje nogu počeli oticati bez ikakvoga razloga, onda je jako moguće da imate trombozu. U dijelu tijela gdje se stvara ugrušak, može se reflektovati na iznendno povećanu tjelesnu temperaturu. Pojave crvenih pruga po tijelu i osip je također znak ove bolesti.